Glas Javnosti

IDEJA ZA RUČAK : Svinjetina spremljena na poseban način!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Rolnice od svinjetine peku se sa bogato začinjenim krompirom. Da sve bude još ukusnije, svinjetina se obmotava slaninom. Mnogo ukusnija verzija od uobičajenog svinjskog mesa sa krompirom.

Sastojci:

  • 1 kg svinjetine
  • 2,5 kašičica soli + so za posipanje mesa
  • 2 kašičice bibera
  • 200 g putera
  • 1 struk mirođije
  • 2 čena belog luka
  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica biljnih začina
  • 2 kašike ulja
  • 10 listova slanina


Isecite svinjetinu na 10 šnicli, prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pospite so i biber po ukusu sa obe strane, utrljajte začine, stavite šnicle jedne na druge, pa prekrijte prozirnom folijom. Ostavite svinjetinu da se marinira u začinima 30 minuta. U posudu dodajte omekašli puter, iseckanu mirođiju i iseckan beli luk, pa pomešajte sastojke. Opran i oljušten krompir, isecite na tanje komade, pa dodajte 1 i po kašičicu soli, pola kašičice bibera, beli luk u prahu, kurkumu i mešavinu biljnih začina. Na kraju dodajte i maslinovo ulje, pa promešajte začine i krompir. Poređajte krompir po plehu obloženom aluminijumskom folijom i prelijte ih sa ostatkom začina iz posude. Svaki komad mesa premažite mešavinom mirođije i belog luka, ali odvojite jednu kašiku sa strane, urolajte, pa ivice uvucite ka unutra. Urolajte oko svinjetine po list slanine. Nabijte ih na štapiće za ražnjiće sa strane, pa stavite na krompir. Obmotajte aluminijumskom folijom, pa pecite na 180°C oko 60-70 minuta. Izvadite, pa meso premažite puterom, mirođijom i belim lukom koji se odvojili sa strane. Vratite u rernu na 240°C još 10 minuta. Izvadite štapiće i služite. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR