Glas Javnosti

IDEJA ZA SAVRŠENU PILETINU : Sos koji će promeniti ukus na koji ste već navikli!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako volite kremastija jela, onda probajte piletinu na komorču prelivenu bešamel sosom. Ovako pripreljeno meso je odličan predlog za porodični ručak, a možete da služite samo sa salatom, ali i da dodate krompir kao prilog.

  • Sastojci:
  • Za bešamel sos: 
  • 50 g putera 
  • 30 g brašna 
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica soli 
  • malo muskatnog oraščića 
  • Za meso: 
  • 2 pileća filea 
  • 2 lukovice komorača


Priprema:

Komorač isecite na krupne komade i kratko blanširajte. Tepsiju bogato premažite puterom, pa poređajte komorač unutra.Meso isecite na manje i deblje šnicle, pa posolite i pobiberite. Poređajte preko komorača. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i dobro sjedinite da nema grudvica, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, pa pospite muskatnim oraščićem. Promešajte i sipajte preko mesa. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR