Glas Javnosti

IDEJA ZA VEČERU : Kupus kiflice koje osvajaju na prvi zalogaj!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Dobile su ime po kupusu, ali ne zato što ovo povrće ide u njih već zato što se tako razlistaju kada se ispeku. A osim mekanog testa, ove kiflice još mekšim čini puter koji se stavlja na svaku pre pečenja. Kada se otopi u rerni, one će biti još vazdušatije i ukusnije.

Sastojci: 

  • 1 kg brašna 
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 2 kašičice soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • 100 ml ulja 
  • 300 ml mleka 
  • 250-300 g putera
  • 4 jajeta 
  • 350 g sitnog sira 
  • susam 


U toplo mleko dodajte kvasac i šećer, pa promešajte i ostavite 10 minuta da se aktivira. U aktivirani kvasac sipajte ulje, pa dodajte umućena dva belanceta, a onda so i prosejano brašno. Umesite meko testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Nakon toga podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Opet pokrijte i ostavite da odstoje 10 minuta. Uzmite jedno testo, razvucite na debljinu malog prsta, pa premažite puterom sobne temeprature. Sir pomešajte sa jednim celim jajetom i premažite preko putera. Urolajte, pa isti postupak ponovite i sa tri preostala testa za kiflice. Isecite rolate na trouglove ili cik cak, pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom, pa ostavite kiflice da se odmore nekih 15 minuta. Umutite jaje sa dva žumanceta i premažite svaku kiflicu, pa pospite susamom. Preko stavite parče putera i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR