Glas Javnosti


Iskoristite sjajan trik za pravljenje ajvara

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovaj trik može da produži i rok trajanja ajvara

Pravljenje ajvara ume da potraje, ali jedan detalj najčešće pravi najveći problem.To je način na koji ljuštite pečenu papriku. Mnoge domaćice prilikom “ljuštenja” prave grešku, a to je ključno što vam se ajvar satima kuva.

Ovaj trik može da produži i rok trajanja ajvara. Rešenje je prosto: papriku ljuštite samo na jedan način, a rezultat će biti gušći, aromatičniji ajvar koji se brže skuva i vaša zimnica će biti bolja nego ikada.

Šta tačno radite pogrešno

Potapanje pečene paprike u posudu s vodom tokom ljuštenja.

Paprika tako upije vodu, izgubi dimni pečeni ukus i razredi masu za ajvar.

Kako ispravno da oljuštite papriku (bez vode)

Posle pečenja, paprike ubacite u kesu da se potpare i lakše oljušte.

Kad se prohlade, ljuštite ih na suvo.


Ruke brišite papirnim ubrusom; ako treba, kratko umočite samo ruke, nikako papriku.

Ostavite oljuštene paprike da se ocede, ali bez ispiranja.

Zašto ovo skraćuje kuvanje

U smesi ima manje vode, pa ajvar brže dostiže pravu gustinu.

Sačuva se prepoznatljiv šmek pečenja, umesto da ostane u vodi.

Manje je rizika da ajvar ostane vodenast i da se posle brže pokvari.

Probajte ovako i videćete razliku u ukusu i vremenu kuvanja.ž

Glas javnosti /U01S 


Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR