Još ako primenite mali trik koji smo opisali u pripremi, poslužićete pečenje za pamćenje. Uz ovakvo jelo lako ćete gostima poželeti sve najbolje.
Očistite meso od masnoće i ostavite ga na hladnom barem sat vremena. Potom meso natrljajte senfom i medom i uvaljajte ga u obilnu mešavinu bibera i začinskog bilja. Meso stavite u pleh pokriven pek-papirom i ne solite ga pre pečenja.
Ne zaboravite ovaj mali trik: prelijte pečenicu vrelim uljem i stavite pleh u rernu zagrejanu na najjačoj temperaturi. Ako volite manje pečenu sredinu mesa, pecite je najduže 20 minuta, a ako želite da meso bude sasvim pečeno iznutra, posle 20 minuta smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite ga još 40 minuta.
Pečeno meso prebacite na alu-foliju, posolite ga, zatvorite foliju i ostavite da odstoji 15 minuta.
Tek potom meso secite.
Glas javnosti /U01S