Glas Javnosti


Jedan trik do savršenog pečenja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pečenje ko pečenje, mnogima je dosadilo, ali ako dodate sastojke koje predlažemo, dobićete sasvim nov ukus.

Još ako primenite mali trik koji smo opisali u pripremi, poslužićete pečenje za pamćenje. Uz ovakvo jelo lako ćete gostima poželeti sve najbolje.

Potrebno je:

  • 1 kg juneće pečenice
  • biber
  • mešavina začinskog bilja
  • kašika ljutog senfa
  • 2 kašike meda
  • ulje,
  • so


Priprema: 

Očistite meso od masnoće i ostavite ga na hladnom barem sat vremena. Potom meso natrljajte senfom i medom i uvaljajte ga u obilnu mešavinu bibera i začinskog bilja. Meso stavite u pleh pokriven pek-papirom i ne solite ga pre pečenja. 

Ne zaboravite ovaj mali trik: prelijte pečenicu vrelim uljem i stavite pleh u rernu zagrejanu na najjačoj temperaturi. Ako volite manje pečenu sredinu mesa, pecite je najduže 20 minuta, a ako želite da meso bude sasvim pečeno iznutra, posle 20 minuta smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite ga još 40 minuta.

Pečeno meso prebacite na alu-foliju, posolite ga, zatvorite foliju i ostavite da odstoji 15 minuta.

Tek potom meso secite.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR