Očaravajući ukus tradicionalne kuhinje...
Sastojci       
mleveno meso   500 g
prezle           1 kašika
jaja               1
šargarepa     2 srednje veličine
luk                2-3 glavice srednje veličine
brašno          3 kašike
so                 1 kašičica
vegeta           3 kašičice
voda              2 l
aleva paprika kašičica
Priprema
U mleveno meso dodati jaje, kašiku prezli, sitno naseckanu glavicu crnog luka, kašičicu vegete i kašičicu soli. Smesu dobro promešati i sjediniti rukama. Ostaviti da odstoji u frižideru najmanje sat vremena. Nakon toga formirati kuglice.
Na tihoj vatri pržiti ćufte na ulju dok ne promene boju.
U drugoj šerpi (u kojoj će se kuvati ćufte) ispržiti sitno iseckane dve glavice luka i dve šargarepe. Dodati kašičicu aleve paprike i brašno.
Dodati mlaku vodu i kašičicu vegete, dobro promešati i sačekati da provri.
Dodati ćufte u ključalu čorbu. Kuvati oko sat vremena.
Ćufte služiti uz krompir pire. 
Prijatno!