Glas Javnosti

Kad probate MUSAKU OD BORANIJE možda i vi zavolite ovu namirnicu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ljudi se dele na one koji je podnose i jedu i one koji ne mogu da je smisle. Boranija je jedno od najomraženijih jela u Srbiji.

Pored onog vica sa društvenih mreža u kome je muž pobegao od kuće zato što je za ručak bila boranija, kod nas je “boranija” i jedan od izraza kojim se nešto nipodaštava.

 Tek ako je spremite na ovaj način možda će vam se dopasti, zato evo recepta za musaku od boranije. Jednostavno, brzo i ukusno.

Potrebno je:

700 gr boranije mlade
400 gr mlevenog mesa
1 paradajz
3 jaja
200 gr. kisele pavlake
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
malo aleve paprike, biber, so,  može začin suvi, ulje

 Foto: Youtube/Printscreen

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mleveno meso pa ga tiho upržiti.

Dodati so, biber alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati iseći na dela i obariti. Ubaciti u boraniju mleveno meso i izjednačiti.

U činiju umutiti jaja dodati pavlaku i beli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem istresti boraniju i sitno seckan paradajz.

Preliti pavlakom i dobro protresti da slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 minuta da ispari tečnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR