Glas Javnosti

KOH PREMA JAPANSKOM RECEPTU : Još mekaniji i ukusniji!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Japanski koh koji se od srpskog razlikuje u par sastojaka, ali i u tome što njihov kolač nije natopljen u mleku. Bez obzira na to ovo je jedna od najmekših poslastica ikada, a kombinacija meda, šećera i limuna čini koh apsolutno savšrenim.

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • 30 ml mleka 
  • 1 kašika meda 
  • 40 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašičica soka od limuna 
  • 30 g šećera


Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa mlekom i medom. Zatim dodajte brašno i sjedinite. U drugoj posudi umutite belanca sa pola kašičice soli i sokom od limuna. Na pola dodajte šećer i umutite u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano sve umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste premazali puterom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta, pa izvadite i zasecite na sredini u obliku krsta. Vratite da se peče još 10 minuta. Stavite parče putera na sredinu i pospite šećerom u prahu. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR