Sastojci:
Recept:
Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite kalup za hleb i ostavite ga na stranu. U posudi srednje veličine umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite suvu mešavinu na stranu.
U posebnoj velikoj posudi umutite omekšani puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Možete koristiti električni mikser ili to učiniti ručno drvenom kašikom. Dodajte jaja u mešavinu putera i šećera, jedno po jedno, dobro umutivši nakon svakog dodavanja. Umešajte ekstrakt vanile.
Postepeno dodavati suvu smesu u mokru smesu, naizmenično sa mlekom. Počnite i završite sa suvim sastojcima. Mešajte dok se ne sjedini, pazeći da ne mešate previše. Lagano ubacite sveže maline, pazeći da ih ne zgnječite.
Sipajte testo u podmazan pleh, ravnomerno ga rasporedite.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista. Vreme pečenja može da varira, pa ga pripazite nakon 50 minuta.
Kada je kolač sa malinama pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu oko deset minuta. Zatim prebacite veknu na rešetku da se potpuno ohladi.
Glas javnosti/M01S