Glas Javnosti

KOLAČ SA MALINAMA : Za sve ljubitelje ove ZLATNE VOĆKE

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sprema se jednostavno, sastojci se pažljivo umute i sipaju u kalup, i za manje od sat vremena imate preukusan kolač na stolu.

Sastojci:

  • 1 i 1/2 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje neslanog putera, omekšanog
  • 1 šolja kristal šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 i 1/2 šolje svežih malina


Recept
:

Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite kalup za hleb i ostavite ga na stranu. U posudi srednje veličine umutite brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite suvu mešavinu na stranu.

U posebnoj velikoj posudi umutite omekšani puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Možete koristiti električni mikser ili to učiniti ručno drvenom kašikom. Dodajte jaja u mešavinu putera i šećera, jedno po jedno, dobro umutivši nakon svakog dodavanja. Umešajte ekstrakt vanile.

Postepeno dodavati suvu smesu u mokru smesu, naizmenično sa mlekom. Počnite i završite sa suvim sastojcima. Mešajte dok se ne sjedini, pazeći da ne mešate previše. Lagano ubacite sveže maline, pazeći da ih ne zgnječite.

Sipajte testo u podmazan pleh, ravnomerno ga rasporedite.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista. Vreme pečenja može da varira, pa ga pripazite nakon 50 minuta.

Kada je kolač sa malinama pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu oko deset minuta. Zatim prebacite veknu na rešetku da se potpuno ohladi. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR