Glas Javnosti


KRALJICA SVAKE SLAVSKE TRPEZE: Napravite SARMU iz snova!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sarma je po nepodeljenim mišljenjima jedno od najpopularnijih i n ajtraženijih jela na svakoj srpskoj slavskoj trpezi.

Iako volimo da ga svojatamo i nazivano "srpskim", istina je da ovaj specijalitet potiče iz Turske.

Bez obzira na to ko je "osmislio", sarma je nešto što se ne propušta a evo i recepta za odličnu sarmu:

1 glavica kiselog kupusa

500 g junećeg mlevenog mesa

1 šolja od 2 dl pirinča

3 čena belog luka

150 g dimljenih svinjskih rebara

150 g dimljene mesnate slanine

biljni začin

so

mleveni i biber u zrnu

lorber

ulje

Priprema:

Odvojiti listove kupusa, stanjiti debelu žilu u sredini svakog lista. Beli luk sitno iseći i propržiti. Dodati meso, pirinač, so, biber i začin C i još malo propržiti. List kupusa staviti na dlan, sipati u sredinu kašiku fila i uviti sarmu. Na dno šerpe staviti malo ulja i listove kupusa, pa preko ređati sarme. Posle svakog reda stavljati isečena rebra i slaninu, list lorbera i poneko zrno bibera. Sve prekriti listovima kupusa. Naliti vodom, pa kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, povremeno dolivajući toplu vodu.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR