Uz određenu hranu je neizbežno jesti i neke dodatke poput salate ili jednostavno neke druge namirnice koje se odlično slažu uz glavno jelo.
Pa tako je, recimo, nezamislivo jesti pečenje ili prebranac, a uz njih da ne uzmete makar kašiku rena. Kako kreće period slava, pre svega mrsnih, nije naodmet da probate da napravite sami ren i tako oduševite goste odličnim receptom.
Sastojci:
Priprema:
Ren oljuštite, operite i što sitnije izrendajte, a ako vam je lakše (svakako je brže) možete ga i samleti u blenderu, mada je ukusnije kada se izrenda jer ćete lepo osetiti njegov ukus.
Kada to završite, dodajte soli po želji kao i šećer pa sve zajedno promešajte. Budite sigurni da se sve lepo sjedinilo i da je pomešalo mirise. Dobijenu smesu prebacite u tegle.
Posle toga pomešajte vodu i sirće, pa prelijte preko punih tegli rena. Dobro ih zatvorite poklopcem.
Količinu vode i sirćeta koje ćete upotrebiti zavisi od vas i vašeg ukusa, odnosno od toga koliko volite da je ren kiseo.
Glas javnosti/T02S