Glas Javnosti

Kreće sezona slava, a na njima su glavne trpeze: Bez domaćeg rena je nezamislivo, evo i recept za njega

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pravi, kiseo dodatak koji se odlično slaže sa pečenjem i prebrancem

Uz određenu hranu je neizbežno jesti i neke dodatke poput salate ili jednostavno neke druge namirnice koje se odlično slažu uz glavno jelo.


Pa tako je, recimo, nezamislivo jesti pečenje ili prebranac, a uz njih da ne uzmete makar kašiku rena. Kako kreće period slava, pre svega mrsnih, nije naodmet da probate da napravite sami ren i tako oduševite goste odličnim receptom.

Sastojci:

  • 2 korena rena
  • 1 kašičica šećera
  • voda
  • po potrebi alkoholno sirće
  • malo soli

Priprema:

Ren oljuštite, operite i što sitnije izrendajte, a ako vam je lakše (svakako je brže) možete ga i samleti u blenderu, mada je ukusnije kada se izrenda jer ćete lepo osetiti njegov ukus.


Kada to završite, dodajte soli po želji kao i šećer pa sve zajedno promešajte. Budite sigurni da se sve lepo sjedinilo i da je pomešalo mirise. Dobijenu smesu prebacite u tegle.

Posle toga pomešajte vodu i sirće, pa prelijte preko punih tegli rena. Dobro ih zatvorite poklopcem.
Količinu vode i sirćeta koje ćete upotrebiti zavisi od vas i vašeg ukusa, odnosno od toga koliko volite da je ren kiseo.

Glas javnosti/T02S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR