U nastavku je jedan od takvih recepata.
Crni luk sitno iseckajte, pa ispržite u tiganju. Kada počne da menja boju, dodajte mleveno meso, pa varjačom mešajte meso da bude rastresito.
Kada se meso isprži, dodajte začine, susam i paradajz sos, pa opet promešajte.
Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći burek, blago ga podmažite i stavite dva lista kora na dno, ali tako da vam delovi tih listovi "vire" iz tepsije, pa preko njih poprskajte mešavinu vode i ulja. Uzmite malo mesa i sipajte na kore. Potom ređajte listove kore koju ćete svaku poprskati sa vodom i uljem i stavljati po malo mesa sve dok ne potrošite sav materijal.
Na kraju, kada sve posložite, delovima listova kora koji vire iz tepsije preklopite burek i "ušukajte" ga tim viškovima. Preko burek poprskajte opet vodom i uljem i stavite u rernu na pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.
Možete ga jesti uz kiselo mleko, pavlaku, ajvar ili nešto po vašem izboru.
Glas javnosti/T02S