Malo ko može odoleti sočnim krofnama koje nas uvek asociraju na detinjstvo. Svi će se složiti da su najlepše i najukusnije one koje su pravile naše bake. Međutim, možete i sami pripremiti ove ukusne zalogaje testa u svom domu. Ovo je starinski recept u koji se mnoge domaćice kunu da uvek uspeva.
Sastojci:
Priprema:
U toplom mleku rastvorite izmrvljen kvasac i šećer. Dodajte preostale sastojke (50 ml ulja ili 3 kašike masti, 2 cela jaja, 1 žumance, so, brašno i koricu limuna ako koristite) i umesite testo. Pokrijte posudu i ostavite testo na toplom mestu da naraste. Nakon što naraste, premesite testo i ostavite ga da ponovo naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom ili čašom vadite krofne iz testa. Izrezane krofne poređajte na pobrašnjenu radnu površinu. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da stoje 20-30 minuta. Pecite ih u dubokom ulju. Da se prilikom podizanja ne bi lepile za podlogu, i da bi zadrzale oblik prilikom spustanja u ulje, poređajte ih na pek papir.
Glas javnosti/K04S