Glas Javnosti


Napravite Ruske kape brzo i lako

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ruske kape su poznate po nežnoj teksturi i sjajnom ukusu kokosa i čokolade, a priprema je jednostavna.

Napravite ih i sami ćete videti kako se gosti grabe za recept. Svi zajedno ćete uživati u čarima ruskih kapa.

Potrebni sastojci:

  • 8 jaja
  • 650 g šećera
  • 20 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 8 kašika tople vode
  • 500 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g margarina



Priprema:

Umutite jaja sa 400 g šećera dok ne postanu penasta. Zatim dodajte 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu.

Mešajte dok masa ne postane glatka, pa je izlijte u podmazan i brašnom posut pravougaoni pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni.

Za krem stavite mleko da se zagreje, dodajte 250 g šećera, a u malo mleka razmutite preostalih 6 kašika brašna i vanilin šećer. Skuvajte gust krem poput pudinga, pa kada se potpuno ohladi, umešajte penasto umućen margarin.

Od pečene kore čašom vadite krugove. Svaki premažite filom i spojite dve polovine, kao vanilice.

Spolja ih takođe premažite kremom, uvaljajte u kokos, a na vrhu dodajte kašičicu otopljene čokolade.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR