Svakako, ukoliko ste razmišljali o odvajanju malo novca za čvarke, podsećamo vas i na još jedno jelo koje se od čvaraka može napraviti - pašteta.
Postoje razne verzije načina kako se pravi, ali je osnova ista - hrskavi čvarci, jaja i pavlaka.
Vreme pripreme je samo pet minuta, ali je potrebno oko 20 minuta da se ohladi.
Recept je veoma jednostavan za pripremu i dovoljno je za 6 porcija.
Sastojci:
- 200 g čvaraka
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 2 kašike pavlake
- 1 čena belog luka
- mlevena crvena paprika, po ukusu
- so
- biber
Priprema:
- Čvarke dobro sameljite u procesoru hrane.
- Dodajte ostale sastojke i sve dobro izblendajte. Pokušajte da što bolje izblendate kako bi smesa bila glatka i lako se razmazivala.
- Pospite mlevenom crvenom paprikom, ohladite i poslužite sa hlebom ili krekerima.
Prijatno!