Belo meso može da se pohuje, da se griluje, kuva... Kako god da ga napravite ukus je uvek fantastičan, a još jedan plus je i to što se baš brzo sprema
Za današnji ručak vam predlažemo da probate prženo belo meso u predivnom slatko-kiselom sosu. Ne morate da budete majstor u kuhinji samo prženo meso dodajte u umak od meda, sirćea i sojinog sosa, a poslužite sa pirinčem ili pire krompirom.
Priprema: Isecite meso na tanke šnicle, pa izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite na istopljenom puteru. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera. Kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a kada se on proprži sipajte med, sojin sos, ojster sos, bujon i sirće. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Prelijte meso umakom, a onda smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još par minuta.