Glas Javnosti

NOVOPAZARSKE MANTIJE SU KRALJICA SVIH PITA: Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako zaista želite da iznenadite svoje ukućane, onda je ovaj recept prava stvar za vas. Pripremite mekinje od junećeg mesa i stvorićete toplu i nežnu atmosferu u svom domu.

Potrebno je: 
500 gr junećeg mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
so i biber
Testo:
650 gr brašna
mlaka voda
250 gr putera
4-5 kašika ulja (za premazivanje)
Preliv:
1 dl jogurta
1 kašika kajmaka
3 čena belog luka
Priprema: 
Staviti brašno u posudu, dodati malo soli, pa mlaku vodu i zamesiti glatko testo. Podeliti ga na 9 delova.

Dobro ih umesititi pa premazati rastopljenim puterom. Testo ostaviti na toplom mestu, kako bi naraslo

Dok testo raste napraviti smesu od mesa, luka, posoliti, pobiberiti po ukusu.

Kad je testo naraslo prvo rastanjiti rukama, najbolje na namašćenoj površini, pa slagati jednu preko druge. Na kraju ih sve zajedno razviti u jednu veliku koru, i dobro istanjiti oklagijom, tako da testo bude gotovo providno.

Na ivice rastanjenog testa staviti meso, pa lagano rolati ka unutra. Kad u krug urolate dobićete duguljasto testo koje nakon toga kidate na loptice i stavljate u podmazan pleh da se peče u rerni.

Pleh prvo premazati uljem. Mantije ređati jednu do druge u podmazan pleh. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 40 minuta. Kad je gotovo izvaditi i staviti da se prohladi.

Sitno iseckati beli luk i preliti jogurtom, pa dodati 1 kašiku kajmaka. Dobro izmešati.

Gotove, još tople mantije, premazati ovim prelivom.

Specijalitet je gotov, ostaje samo da uživate.

Prijatno!

(Glas javnosti/Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR