Predstavljamo vam genijalan recept za pitu od ostatka starog hleba – jelo koje dokazuje da se od jednostavnih sastojaka može stvoriti pravo kulinarsko čudo.
Zaboravite na bacanje starog hleba, jer će on u ovoj piti dobiti potpuno novi, neodoljiv život. Sočne kockice hleba upijaju bogati preliv od jaja, jogurta i kajmaka, dok se sir i šunka savršeno stapaju u svakom zalogaju.
Ova brza, laka i izuzetno ukusna pita idealna je za doručak, večeru, iznenadne goste ili kao savršen dodatak svakoj trpezi. Pripremite se da vas oduševi njena mekoća, sočnost i predivan ukus!
Tepsiju obložiti pek papirom, pa poređati kockice šunke, a preko staviti pola količine kockica hleba. Ubaciti sir isečen na kockice i kockice šunke.
Umutiti jaja, kajmak i jogurt, pa polovinom smese preliti pitu. Zatim dodati drugi deo hleba, pa staviti šunku, sir i zalijte preostalom smesom od jaja.
Sve to peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.
Seći kada se prohladi, servirati uz jogurt ili kiselo mleko, za bolji ugođaj.
Glas javnosti /U01S