Glas Javnosti


Ovo je tajna za kuvanje krompira

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pomaže formiranje tanke kore, omogućavajući da krompir zadrži oblik i ukus

Krompir je nezamenjiv sastojak u gotovo svakoj kuhinji. Hranljiv je i omiljen među odraslima i decom. Postoji mnogo trikova koji se mogu koristiti za postizanje boljih rezultata prilikom pripreme jela od krompira.

Sirće je proizvod koji uvek imamo pri ruci i ne bi trebalo da nedostaje u kuhinjskom ormariću. Odličan je kao ekološko i efikasno sredstvo za čišćenje, koristi se i u kozmetici, ali može biti i veoma koristan trik u pripremi krompira.



Trik vrhunskih kuvara za kuvanje krompira

Beli krompir sadrži više skroba, tako da je zbog svoje brašnaste teksture idealan za pripremu ukusnog pire krompira. S druge strane, čvršći krompir (sa voštanom teksturom) savršen je za prženje ili pečenje. 

Sve što treba da uradite je da kuvate krompir oko 30 minuta, a nakon 15 minuta dodajte so i malo sirćeta.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR