Glas Javnosti


Ovo su pamuk kiflice i niko im ne može odoleti

Hrana
Autor: Glas javnosti

Uživaćete u svakom zalogaju

Dragi ljubitelji domaćeg peciva, ovo je za vas recept! Donosimo recepturu za pamuk kiflice sa sirom koje će vas osvojiti svojom mekoćom i neodoljivim ukusom. 

Ove kiflice su toliko nežne da se tope u ustima, a bogato punjenje od sira čini ih savršenim za užinu, večeru ili kao slanu poslasticu za poneti.

Jednostavna priprema uz malo strpljenja dok testo naraste, a rezultat su kiflice kojima niko neće moći da odoli. Poslužite ih tople uz jogurt ili ih spakujte za posao. 

Potrebno je:

  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 2 jajeta 
  • 1 belance
  • 500-550 g brašna
  • 50 g maslaca ili ulja
  • 200 g sira
  • so

Priprema:

Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer i jednu kašiku brašna. Kad kvasac nadođe sipati u vanglicu, dodati ostatak mlakog mleka, jaje i belance i malo žicom izmutiti.

Dodavati brašno, so i mesiti rukama ili varjačom. Kad testo postane glatko i malo mekše nego za hleb (mora biti mekano), pokriti ga folijom i krpom i ostaviti da odmara još 40 minuta na sobnoj temperaturi da se udvostruči.



Na sto posuti brašno, pa istresti nadošlo testo, razviti ga oklagijom na pola centimetara visine, što šire u krug. Premazati ga malo rastopljenim maslacem, pa testo iseći na četvrtine, a svaku od četvrtina iseći na još pola - da se dobiju 4 trougla. 

U svaki trougao staviti sir u koji smo ubacili jedno jaje. Uvijati kiflicu nežno, ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati ih žumancetom sa dve kašike mleka, posuti susamom po želji. 

Pokriti folijom gotove kiflice, dok se rerna ne ugreje na 220 stepeni. Peći u rerni 30 minuta da lepo porumene. 

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR