Glas Javnosti

PAPRIKE PRAVLJENE PREMA GRČKOM RECEPTU : Specijalitet koji osvaja ODMAH!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Napravite paprike punjene tunjevinomi lukom, a onda ih bogato pospite sirom. Ako ih jedete u toku posta samo koristite posni majonez i sir.

  • Sastojci: 
  • 2 paprike
  • 140 g tunjevine u ulju 
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 štapić celera
  • 5 komada mladog luka 
  • 1 kašika kapara
  • tvrdi sir
  • 1/2 šolje majoneza
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika limunovog soka


Priprema: 

Paprike isecite na pola po dužini i uklonite semenke. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte maslinovim ulje, pa posolite i pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. U posudi pomešajte tunjevinu sa majonezom, senfom, sokom od limuna, pa dodajte sitno seckani luk, mladi luk, celer, kapar i peršun. Dobro sjedinite, pa napunite paprike i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 5 minuta, dok se sir ne otopi. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR