Glas Javnosti

Pašteta od leblebija: Posni namaz koji možete brzo napraviti

Hrana
Autor: Glas javnosti

Posna pašteta je odlična na tostiranom hlebu, lepinji ili kao namaz za štapiće od povrća

Sastojci:

  • 1 konzerva (oko 400 g) leblebija (čičoke), oceđene i isprane
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Sok od pola limuna
  • So i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice mlevene paprike (može i ljuta ako voliš)
  • Svež peršun ili mirođija po želji

Priprema:

1. Leblebije, beli luk, maslinovo ulje i limunov sok stavi u blender ili usitni štapnim mikserom.

2. Miksaj dok ne dobiješ glatku paštetu. Ako je pregusto, možeš dodati malo vode ili ulja da dobiješ željenu konzistenciju.

3. Dodaj so, biber i papriku, pa još kratko promešaj.

4. Paštetu stavi u činiju i ukrasi iseckanim peršunom ili mirođijom.


Glas javnosti/A03S

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR