Koktel Hugo zbog sličnih sastojaka podseća na kubanski klasik Mojito. Naime, priprema se od penušavog vina ili prosecca, sirupa od zove i gazirane vode s dodatkom limuna ili limete, te listićima nane. Sama pomisao na ove ovu kombinaciju ukusa priziva leto…
Za pripremu može da se upotrebi pitko vino poput istarske malvazije ichardonnaya. Hugo u konkurenciji letnjih koktela pobeđuje mnoge zbog nekoliko jednostavnih razloga: jeftin je, priprema je jednostavna i pruža neverovatno osveženje. Ako ga još niste probali, pripremite se na to da ćete ove sezone hteti da uživate samo u njemu.
1.5 dl penušavog vina (poslužiće ichardonnay ili malvazija)
nekoliko kockica leda
1 dl gazirane vode
nekoliko listića nane
limun ili limeta
Priprema koktela Hugo:
U čašu za vino sipajte sirup od zove, vino i led. Dospite gaziranu vodu skoro do vrha čaše. U nju stavite nekoliko kriški limuna ili limete, po želji nacedite malo soka, te ukrasite listićima nane.
Slamčicom dobro promešajte i uživajte u njemu odmah, prenosi D01S.