Glas Javnosti


Pohovani krompir postao pravi hit: Ovaj recept će vam dobro doći

Hrana
Autor: Glas javnosti

Znate one dane kada nemate snage da razmišljate šta ćete kuvati, ali duša traži utehu?

Tako je i meni bilo – otvorila sam frižider, pogled mi se zadržao na tri krompira i jedno jaje. I nekim čudom, baš tog dana, Google je eksplodirao od pretraga: „pohovani krompir“. Pomislila sam – čekaj malo, da li je to moguće? Krompir – ta najskromnija namirnica – postao je breaking tema?

I jeste. I to sa razlogom.


Foto: Unsplash

Sastojci koji će Vas vratiti u neko lepše vreme:

  • 4 veća krompira
  • 2 jajeta
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika prezli
  • So, biber, beli luk u prahu po želji
  • Ulje za prženje

Priprema koja traje kraće od jedne vesti – ali ostaje dugo u sećanju:

Oljuštite krompir i isecite ga na deblje kolutove (ili štapiće ako volite "pomfrit formu").

Skuvajte ih kratko – 5 do 7 minuta, samo da omekšaju, ali da ne budu raskuvani. Procedite i ostavite da se prohlade.

Umutite jaja sa prstohvatom soli, a u dve posebne posude stavite brašno i prezle.

Svaki komad krompira uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

Pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Napomena: Ako volite jači ukus, u prezle dodajte malo belog luka u prahu i origana. Ako ste ljubitelj klasike – samo so i biber su dovoljni da se osećate kao dete u kuhinji svoje bake.

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR