Imaju gustu, vlažnu teksturu sličnu američkom brauniju, ali umesto kakaa, u njima glavnu ulogu igra sveže ceđeni limunov sok i rendana korica neprskanog limuna. Priprema je jednostavna, a sastojke verovatno već imate kod kuće, piše punkufer.hr.
Imaju gustu, vlažnu teksturu sličnu američkom brauniju, ali umesto kakaa, u njima glavnu ulogu igra sveže ceđeni limunov sok i rendana korica neprskanog limuna. Priprema je jednostavna, a sastojke verovatno već imate kod kuće, piše punkufer.hr.
Ukoliko nemate sveži limun, poslužiće i limunov sok iz bočice – ali ako možete, koristite sveže citrusno voće zbog boljeg ukusa.
Najbolje je da kolač pečete u četvrtastom kalupu kako biste dobili prave kocke, ili u pravougaonom, pa ga secite na šnite.
U većoj posudi sjedinite maslac, jaja, sok jednog limuna, beli šećer, 30 gr šećera u prahu i ekstrakt vanile.
Brašno pomešajte s praškom za pecivo, pa ga postepeno dodajte u smesu. Mešajte ručno dok ne dobijete glatku masu bez grudvica.
Umešajte i malo rendane limunove kore za dodatni citrusni šmek.
Smesu preručite u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva.
Ostavite kolač da se potpuno ohladi, zatim ga pospite šećerom u prahu i isecite na kocke.
Prijatno!