Glas Javnosti

Proteinski mafini sa jajima, lako i brzo spremanje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Možete ih čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru do pet dana

Zamislite savršenu užinu koja je ukusna, hranljiva i brza za pripremu. Proteinski mafini sa jajima su upravo to!

Ovi mali zalogaji su savršen izbor za doručak, užinu ili čak kao brza večera. Uz dodatak povrća i sira, postaju pravi kulinarski hit, a možete ih prilagoditi prema svom ukusu.

Priprema ovog recepta ne zahteva mnogo vremena, a rezultati su osvežavajući i hranljivi.

Spremite se da uživate u kombinaciji ukusa koja će vam energizovati dan.

Vreme pripreme:
  • Oko 30 minuta
Sastojci:
  • 4 jaja
  • 200 g ovsenog brašna (ili opciono 50 g proteina i 150 g ovsenog brašna)
  • 100 g grčkog jogurta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica origana ili sušenog bosiljka
  • Prstohvat soli
  • 50 g rendanog sira (feta, parmezan ili drugi po izboru) + 20 g za posipanje
  • 100 g seckanog povrća po izboru (npr. paprika, brokoli, spanać ili tikvice)
  • 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga obložiti papirnim korpicama ili ga namazati uljem.

2. U velikoj posudi, umutite jaja. Dodajte grčki jogurt i maslinovo ulje, pa sve dobro promešajte.

3. U drugoj posudi, pomešajte ovseno brašno, prašak za pecivo, origano i so.

4. Polako dodajte suve sastojke u mokre, mešajući sve dok se dobro ne sjedine. Na kraju dodajte seckano povrće i rendani sir.

5. Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, punite ih do 2/3 visine i pospite sa ostatkom sira.

6. Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suva.

7. Ostavite mafine da se ohlade u kalupu nekoliko minuta, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.


Glas javnosti/D03S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR