Krompir operite, ogulite i isecite, pa pospite začinsku papriku, crni biber i so (po 5g). Na kraju dodajte ulje (30 ml). Krompir poređajte po vatrostalnoj posudi. Isecite pileći file na šnicle, prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pomešajte slatku začinsku papriku, so, biber, mešavinu biljnih začina, pa promešajte. Pospite mešavinom začina piletinu, pa utrljajte rukom. U odvojenoj činiji pomešajte jaja, so, biber, iseckan crni luk, senf, sirće i ulje, pa sjedinite sastojke za sos štapnim mikserom. Po kašičicu sosa stavite na piletinu. Pomešajte seckani peršun sa iseckanim belim lukom, pa u tu mešavinu dodajte izrendan tvrdi sir. Nanesite nadev po piletini, pa je urolajte. Rolovanupiletinu ređajte po krompiru. Premažite rolovanupiletinu sosom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte brendi, senf u zrnu, senf i pavlaku. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun. Pospite rolovanu piletinu izrendanim tvrdim sirom, pa je vratite u rernu na još 10 minuta.
Glas javnosti/M01S