Kinezi u svojim jelima koriste dosta povrća, ribe i mesa, a odlično ih kombinuju sa neobičnim umacima koji hrani daju poseban šmek. Predlog da isprobate belo mesou slatko-kiselom sosu od pomorandže je i više nego zanimljivog ukusa
U posudi pomešajte skrob i brašno, pa dodajte susamovo ulje, sojasos, pobiberite i promešajte. Sipajte vodu i belance i umutite dok smesa ne postane glatka. Ako je potrebno dodajte još malo vode. U smesu uvaljajte isecečno belo meso, pa ga ispržite. U veći tiganj ili vok sipajte pirinčano vino za kuvanje, pa dodajte mleveni beli luk. Kada se proprži sipajte sok od pomorandže, rendanu koru pomorandže, šećer, soja sos, vinsko sirće i rendani đumbir. Lepo promešajte, pa kad krene da vri dodajte skrob pomešan sa vodom. Promešajte i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte u sos meso i lepo promešajte. Poslužite sa seckanim mladim lukom i proprženim susamom.