Lisnato testo za slanirolat pospite brašnom tako da pokriva celu površinu testa, pa prekrijte papirom za pečenje. Okrenite lisnato testo, tako da vam pek papir za pečenje bude odozdo. Sklonite prozirnu foliju, pa i drugu stranu pospite brašnom. Razvucite i malo istanjite testo oklagijom i presecite ivice. Poređajte šunku, a tikvice isecite na tanke kolutove ili uz pomoć rende ako je imate, pa i tikvice rasporedite preko šunke. Rasporedite i sir u listićima iznad tikvica, pa polako urolajte. Ivicu slanog rolata istanjite rukama, pa je presecite nožem. Potom zasecite ukoso slani rolat celom dužinom. Premažite umućenim jajetom, pa pecite slani rolat na 180°C oko 20 minuta. Počnite sa pravljenjem sosa tako što ćete u činiju ubaciti majonez, sojin sos, senf, sos od rena, sirće, smeđi šećer, so, pa crni i beli luk u prahu. Sve sastojke pomešajte, pa slani rolat služite uz sos.
Glas javnosti/M01S