Glas Javnosti

SAVRŠEN RECEPT ZA SLANU LENJU PITU : Za post pun pogodak, ko voli da eksperimentiše sa hranom!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za posnu trpezu smo pripremili recept za lenju pitu sa kupusom. Brzo i lako se sprema, a ukus je fantastičan - između mekanih kora ređa se fil sa lukom i kupusom.

Sastojci:

  • Za testo:
  • 260 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 240 g brašna
  • Za nadev:
  • 500 g kupusa
  • 70 g luka
  • 70 g šargarepe
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice šećera
  • biber po ukusu
  • 15 g peršuna
  • 1 kašika ulja
  • susam za posipanje


Iseckajte crni luk i izrendajte šargarepu, pa u tiganju zagrejte ulje i ubacite ih. Kratko prodinstajte, pa dodajte iseckan kupus. Promešajte, pa dodajte so, šećer i biber. Promešajte, poklopite i dinstajte na laganijoj vatri oko 10 minuta. Dodajte seckani peršun, promešajte, pa dinstajte još par minuta i ostavite da se ohladi. U brašno dodajte so, šećer i prašak za pecivo. Sipajte vodu i ulje, pa zamesite testo za lenju pitu. Izlijte polovinu testa za lenju pitu u pleh obložen pek papirom, stavite nadev sa kupusom, pa rasporedite ostatak testa. Pospite susamom lenju pitu i pecite na 180°C oko 40 minuta. Pokrijte je krpom i ostavite da se ohladi.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR