Glas Javnosti


Savršena krem čorba od tikvica

Hrana
Autor: Glas javnosti

Krem čorba od tikvica je pravo letnje osveženje koje će vas oduševiti.

Ova krem čorba od tikvica može biti odličan početak obroka, ali i lagana večera puna vitamina i ukusa.

Idealna je za leto jer je lagana, a prednost je što je možete jesti hladnu, piše gastro.24sata.hr.

Sastojci:

400 gr tikvica

200 ml mleka

1 kašika putera

1 kašika brašna

1 kašika svežeg peršunovog lišća

80 gr kisele pavlaka

800 ml vode

so

sveže mleveni crni biber

Priprema:

Očišćene i isečene tikvice stavite u šerpu, prelijte sa 700 ml vode i ostavite da se krčka oko 10 minuta.

Dodajte mleko i puter i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.

Zatim sklonite sa vatre i izblendajte štapnim mikserom. Pomešajte brašno sa preostalih 100 ml vode i dodajte u supu.

Začinite po ukusu, dodajte pavlaku i kuvajte još pet minuta. Sklonite sa šporeta, dodajte seckani peršun i poslužite sa kockicama tosta.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR