Glas Javnosti


Savršena zimnica: Paprike punjene kiselim kupusom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ovaj specijalitet se često spremao u našim krajevima jer spaja dve omiljene namirnice: papriku i kupus.

Hrskave paprike i osvežavajući kiseli ukus kupusa čine da ova zimnica bude savršen dodatak uz pečenja, suhomesnato ili uz domaći hleb tokom hladnih zimskih dana.

Sastojci:

5 kg crvenih mesnatih paprika
2 kg kiselog kupusa (iseckanog)
2 l vode
1 l alkoholnog sirćeta
3 kašike soli
3 kašike šećera
10 zrna bibera
5 lovorovih listova

Priprema:

Paprike dobro operite, očistite od semenki i peteljki. Kiseli kupus sitno iseckajte, pa po želji dodajte malo bibera u zrnu. 

Svaku papriku napunite kupusom, ali ne previše da ne bi pucale. Ređajte punjene paprike u veliku teglu ili burence, pažljivo ih sabijajući. U šerpi prokuvajte vodu, sirće, so, šećer, lovorov list i biber. Ostavite da se ohladi. Kada je tečnost mlaka, prelijte paprike tako da budu potpuno prekrivene.

Zatvorite tegle i ostavite na hladnom i tamnom mestu da odstoje bar mesec dana pre konzumiranja. Ova zimnica je ne samo ukusna, već i veoma dekorativna na trpezi – šarenilo paprike i kupusa uneće vedrinu u svaku zimsku večeru.

 

Agroinfo.rs/D04S

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR