Ukoliko ne volite kim, pogaču možete posuti susamom ili nekim osušenim začinskim biljem - bosiljkom, mirođijom, belim lukom u prahu...
Sastojci :
Priprema :
Sipajte vodu u šerpicu, stavite je na ringlu da se zagreje, pa skinite šerpicu sa vatre, u vodu dodajte izmrvljen kvasac, šećer, ulje i kašiku brašna, te sve dobro razmutite. Ostavite da odstoji pet minuta, pa potom dodajte so i ostatak brašna.
Mesite dok testo ne počne da vam se odvaja od ruku, pa ga ostavite da odstoji 15 minuta.
Okruglu tepsiju podmažite uljem ili biljnim margarinom, prebacite testo, izbockajte ga viljuškom i nožem zasecite na kvadratiće, premažite vodom, pa pospite kimom i morskom solju.
Pokrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoji još 15 minuta.
Pogaču pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo ne porumeni piše Telegraf