Glas Javnosti


Slane mafine možete poslužiti i kao doručak i kao meze

Hrana
Autor: Glas javnosti

Lako se prave, a rezultat je neodoljivo sočan i aromatičan mafin koji će nestati sa stola u trenu!

Ovi slani mafini, napravljeni od hrskavih kora i bogatog nadeva od fete, jogurta i jaja, uz dodatak slaninice i šunke, oduševiće svakog ko ih proba.

Idealni su za iznenadne goste, dečije rođendane, ili kao deo svečanog doručka.

Lako se prave, a rezultat je neodoljivo sočan i aromatičan mafin koji će nestati sa stola u trenu!

Potrebno:

  • 1 pakovanje srednjih kora
  • 200 – 250 feta sira
  • 2 -3 jaja
  • 200 ml. jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml. ulja

Priprema:

zdrobiti sir, dodati jogurt, jaja, prašak za pecivo i 50 ml ulja. Sve izjednačiti.

Mafini otvore premazati uljem. Nekoliko kora iseći na četvrtine, pa ubaciti u otvore.

Celu koru premazati nadevom (oko 2 kašike), pa ih skupiti u harmoniku i uviti u puža i staviti u otvor.

Još malo dodati nadeva pa poklopiti sa ivicama koje vise spolja. Sve ostale tako isto dok ima nadeva. Odozgo staviti malo suve slaninice i šunke seckane. Peći na 180 stepeni C 50 minuta

Peći na 200 stepeni, 45 minuta, da lepo zarumene. Služiti tople.


Glas javnosti/A03S

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR