Recepti sa tikvicama su uvek popularni, a ako vam je dosadilo da ih pohujete ili pravite druga uobičajena jela, ovaj tart je pravo gastronomsko zadovoljstvo. Sočne tikvice, krckava domaća kora i pikantni parmezan - tart sa tikvicama je lak za pripremu, a ukus je jedinstven.
Sastojci :
1 1/2 šolje višenamenskog brašna
1/2 kašičice soli
1/2 šolje neslanog putera, hladnog i isečenog na kockice
Zagrejte rernu na 190°C. U procesoru za hranu pomešajte brašno i so. Dodajte hladan puter isečen na kockice i mešajte dok smesa ne bude podsećala na krupne mrvice. Postepeno dodajte ledenu vodu, jednu jednu po supenu kašiku, "pulsirajući" u blenderu nakon svakog dodavanja dok testo ne počne da se spaja.
Prebacitetesto za slanu tortu sa tikvicamana lagano pobrašnjenu površinu i premesite ga nekoliko puta da se sjedini u glatku loptu. Spljoštite loptu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.