Glas Javnosti


Srbija na zapečenom krompiru: Žene ga masovno prave, a razlog je fenomenalan! (FOTO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako ste juče surfovali društvenim mrežama, sigurno ste primetili da su skoro sve gastro-blogerke i ljubitelji dobrog zalogaja na svojim profilima delile fotografije zapečenog krompira sa tri vrste sira. Osim što je recept preukusan i brzo se pravi, povod je i više nego zanimljiv.

Naime, već neko vreme Instagramom kruži izazov pod nazivom "zajednički obrok" koji je osmislila gastro blogerka Nataša Denić, poznata i kao "pečat života" u kome svi učesnici kuvaju na zadatu temu, izabranog gastro blogera i istog dana objavljuju svoj recept na Instagramu. Sudeći po interesovanju, ovaj recept oduševio je sve koji su ga spremili, što nas i ne čudi, jer su sastojci koji idu u ovo jelo, fenomenalni.

A evo i recepta. Probajte, pa nam javite kako vam se dopalo.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Homemade by AnesaCajic??? (@anesina_kuhinja)

Zapečeni krompir sa tri vrste sira

 Potrebno je

1 kg krompira,

so,

biber,

maslinovo ulje,

4 jaja,

200 g feta sira,

150 g gaude,

20 g parmezana

Priprema

Oljuštite krompir, isecite ga i kuvajte oko 15 minuta. Procedite ga, začinite i prelijte maslinovim uljem. Umutite dva jaja i pomešajte sa feta sirom i randanom gaudom, pa sve pomešajte sa krompirom. Prespite sve u nauljenu vatrostalnu činiju ili pleh, pa prelijte sa dva umućena jaja kojima ste dodali malo mleka. Pospite parmezanom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.

(Glas javnosti/Blic žena)

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR