Glas Javnosti

ŠTEDI VREME: Na ove načine ćete najbrže oljuštiti pečene paprike za ajvar

Hrana
Autor: Glas javnosti

Trikovi za ljuštenje paprika mogli bi da vam olakšaju posao oko pripreme ajvara.

Ako i vi kod kuće spremate ajvar, nije loše da znate određene trikove za najlakši način ljuštenja paprike pre nego što se odlučite za sledeći korak.

Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje takozvane kožice sa pečenih paprika je trik sa plastičnom kesom.


Naime, kada su paprike pečene, odmah ih prebacite u plastičnu kesu i zatvorite. Ostavite ih u vrećici oko 10 do 15 minuta. Kad paprike potpare, možete bez problema da ih oljuštite.

Drugi način da se sa paprika oljušti kožica zahteva malo više vremena, a to je da se nakon pečenja na nekoliko sati stavi u zamrzivač.

Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno je da ih stavite u plastičnu kesu koju ćete odmah staviti pod mlaz vrele vode. Paprike držite pod mlazom vodom ne više od 10 sekundi i možete odmah početi da ih ljuštite.

Ako ne želite da koristite plastične kese, paprike možete oljuštiti i tako što ćete ih pokriti krpom ili u šerpi sa poklopcem odmah nakon pečenja i biće spremne za ljuštenje nakon 15 minuta. Ovde treba da budete svesni da će zagoreni deo paprike ostaviti tragove na vašoj krpi.


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR