Najbolji recept za Grčku tortu od kog ćete se raspametiti
Ова торта се гугла све у шеснаест, све домаћице желе да је направе, пун погодак за дечији рођендан јер не постоји дете које ову торту не воли.
Једноставна је за прављење, изврсног је укуса, а савршено је мекана и топи се у устима. Помало подсећа на торту москва шнит, али је доста јефтинија, и уместо воћа у њу стављамо кекс.
Ево како се прави оригинална Грчка торта :
Састојци:
пре 14 година
14 касика млевених ораха (око 300 г.)
14 касика млевеног плазма кекса (око 300 г.)
4 касике млека
28+15 касика сецера
4 касике брасна
1л млека
500 грама маргарина или путера
200 грама сецера у праху
200 грама сецканих ораха
100 грама сецкане млечне цоколаде
200 грама изломљеног малог кекса
1/2 л слатке павлаке или 3 слага
Припрема:
Направити две коре овако:7 беланца умутити са 14 касика сецера, додати 7 касика млевених ораха, 7 касика млевене плазме и 2 касике млека.Пеци око 20-25 минута на 180 степени
Од литар млека узети 1 дцл, остатак ставити да се кува
Ако стављате слаг немојте заборавити повећати млеко које није у том случају наведено у довољним количинама у састојцима Ова торта се може филовати и на други начин:кора,цео крем,кора.