400 gr kratke testenine (pene, fuzili...)
1 komad brokolija
2 čena belog luka
50 gr rendanog sira (grana padano, parmezan)
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
so, biber
Operite brokoli, razdvojite ga na cvetove i kuvajte na pari (oko sedam do osam minuta), prenosi Zadovoljna.hr.
Stavite vodu u veliku šerpu, kada voda proključa, dodajte kašičicu soli i dodajte testeninu da se kuva. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju testenine koju koristite.
Zagrejte duboku šerpu, dodajte maslinovo ulje i beli luk isečen na kriške, posle minut dodajte kuvani brokoli, dodajte malo soli i bibera i prelijte limunovim sokom.
Dodajte oceđenu tunjevinu i lagano promešajte kašikom. Sipajte malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Ocedite kuvanu pastu, ostavite oko 100 ml vode u kojoj se kuvala i dodajte pastu u šerpu sa brokolijem i tunjevinom.
Promešajte i prelijte vodom u kojoj se kuvala, a zatim dodajte polovinu rendanog sira. Poslužite toplo, posuto preostalim rendanim sirom.
Prijatno!