Priprema:
Žumanca umutite sa kašičicom soli i šećerom u prahu, pa dodajte vanilu, prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, pa odvojite 1/3 testa, umotajte u foliju i stavite u frižider. Preostalo testo utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom i lepo raširite po dnu i obruču. U šerpu sipajte maline, pa dodajte 70 g skorba i 150 g šećera. Sipajte i vodu, promešajte, pa kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobijeni voćni fil sipajte preko testa. Jogurt pomešajte sa 130 g skroba i dobro sjedinite. Zatim dodajte vanilu i promešajte. Belanca umutite sa kašičicom soli u čvrst šne, pa pomešajte obe smese. Sipajte preko voćnog fila, a preko izrendajte testo koje ste odvojili. Pecite u rerni na 180°C oko sat vremena.
Glas javnosti/M01S