Brzo, ukusno i bez mnogo muke!
Uglavnom su nam ove tri stvari na pameti kada treba da spremimo neki obrok posle napornog dana. Zato su špageti čest izbor mnogih modernih domaćica.
Mi vam predlažemo ova tri sosa koja izmešana sa testeninom obećavaju uživanje u svakom zalogaju.
Špageti sa paradajz sosom i belim lukom
Savršen obrok za vreme posta. Veoma jednostavan, ukusan i zdrav. Probajte!
Potrebno je:(Za dve osobe)
– 250 grama špageta
– 1/2 dl maslinovog ulja
– 2 čena belog luka
– 2 dl paradajz sosa
– prstohvat origana
– prstohvat soli
– bosiljak
Priprema:
Skuvajte špagete ala dente, procedite, ali ne ispirite hladnom vodom.
Dok se testenina kuva, pripremite sos. Blago zagrejte maslinovo ulje, ubacite sitno seckan beli luk, već nakon minut , sipajte paradajz sos, dodajte so i upržite kratko. Dodajte špagete i sve izmešajte, zatim pospite origanom i dodajte bosiljak. Uz ovo jelo prija čaša vina. Prijatno!
Špageti sa gamborima
Odličan recept za sladokuce i ljubitelje morske kuhinje.
Potrebno je:
(za dve osobe)
– 250 g špageta
– seckani oljušten paradajz (može iz konzerve)
– 250 g gambora
– masline (po želji)
– 2 kašike ulja
– nekoliko plodova čeri paradajza
– glavica crnog luka
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, kratko dinstajte na ulju i dodajte gambore, nakon desetak munuta dodajte sitno seckan paradajz i još kratko dinastajte, posolite. U skuvanu, proceđenu i ohlađenu testeninu ubacite sve sastojke, dodajte i čeri i izmešajte.
Špageti sa pančetom i pavlakom
Za one koji vole puniji ukus i da zamiriše slaninica, ovo je pravi izbor.
Potrebno je:
(za dve osobe)
– 250 g špageta
– 50 g pančete
– parmezan (količina po želji)
– 1 kisela pavlaka
Ispržite komadiće pančete, ubacite je u pavlaku, izmešajte sa skuvanom testeninom i pospite obilato parmezanom.
Glas javnosti / O10S