Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Napravite rupu u sredini, pa sipajte toplo mleko i jogurt i umesite mekano testo. Zatim sipajte ulje i nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih 2 sata. U tiganju kratko zagrejte malo ulja, pa propržite kim, seckanu ljutu papričicu i đumbir. Posle minut dodajte i seckani luk i pržite dok ne omekša, pa pospite kurkumu, korijander, ljutu papričicu i posolite. Lepo promešajte i pržite još minut. Graška skuvajte i procedite, a krompir takođe skuvajte, pa kada procedite ispasirajte. Pomešajte pire, grašak i začine i lagano umešajte. Testo premesite i oblikujte loptice. Zatim svaku razvucite oklagijom u tanak krug, na pobrašnjenoj površini. Uzmite lopticu nadeva i stavite na sredinu kruga, pa ivice spojite na gore i lepo pritisnite. Spljoštite testo ponovo i opet malo razvucite. Premažite vodom i pržite u tiganju na malo zagrejanog ulja. Gotove premažite istopljenim puterom.
Glas javnosti/M01S