Sve su popularniji jednostavni recepti koji ne zahtevaju preveliko trošenje struje, pogotovo kada je toplo vreme i želimo da izbegnemo bespotrebno uključivanje rerne.
Vrlo jednostavan recept za ukusni i hrskavi hleb možete da pripremite i u tiganju. Za testo je potrebno samo nekoliko sastojaka, a rezultat je mekani, mirisni domaći hleb kojim će svi biti oduševljeni i brzo će postati deo svakodnevnog obroka.
Sastojci:
400 g brašna
7 g suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
200 – 220 ml vode
Za lakšu pripremu, pogledajte video:
Priprema:
U posudu prosejte brašno, pa dodajte kvasac, šećer i so. Promešajte, potom dodajte 200 do 220 ml vode i zamesite testo. Oblikujte kuglu, premažite je uljem i ostavite je da odstoji otprilike jedan sat. Nemojte da zaboravite da testo prekrijete krpom kako bi brže naraslo.
Nakon toga izvadite testo iz posude i premesite. Dublji tiganj premažite uljem, prebacite testo u njega, poklopite i ostavite da odstoji još 30 minuta. Drugi tiganj premažite uljem, prebacite testo u njega i pecite na laganoj vatri s obe strane dok hleb ne poprimi zlatnu boju.
Glas javnosti /K03S