Glas Javnosti

MISLITE O OVOME: Boja naočara za sunce ima svojih prednosti – važna je iz više razloga

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Boja naočara ima svojih prednosti, a mnogi o tome ne razmišljaju kada ih kupuju.

Različite boje stakla ili pleksiglasa koje imate na naočarima za sunce imaju različite prednosti.

Smeđa ili ćilibarna

Naočare ove nijanse su najbolje za sportove i aktivnosti koje zahtevaju povećanu oštrinu vida, kao što su golf i trke.


Smeđe naočare pomažu u zaštiti vaših očiju tako što eliminišu odsjaj i sprečavaju naprezanje očiju. Takođe, prednost ovih naočara je što ističu tople boje.

Prema rečima stručnjaka, visok kontrast koji pružaju ova stakla obezbeđuje da objekti izgledaju definisanije i oštrije, čak i na daljinu.

Žuta ili narandžasta

Žute ili narandžaste tonirane sunčane naočare su savršene za uslove umerenog do slabog osvetljenja. Mogu biti od pomoći u maglovitom ili oblačnom vremenu jer povećavaju kontrast i jasnoću.

Ova boja takođe olakšava fokusiranje očiju na pokretne objekte, zbog čega ih često koriste piloti, lovci i oni koji se bave zimskim sportom.

Plava ili ljubičasta 

Plave ili ljubičaste naočare pomažu u smanjenju odsjaja u svetlim i sunčanim uslovima. Takođe poboljšavaju percepciju boja i kontura što ih čini idealnim za sportove na vodi, aktivnosti na snegu i vlažne ili maglovite uslove.


Zelena 

Naočare za sunce zelene boje su pogodne za različite situacije. Oni poboljšavaju percepciju boja i kontrast, smanjuju odsjaj i takođe pomažu u osvetljavanju senki.

To ih čini korisnim za sunčane aktivnosti na otvorenom kao što su golf, ribolov i planinarenje, ali su podjednako efikasni i pri slabom osvetljenju ili delimično oblačnom vremenu.

Roze ili crvena 

Roze ili crveno obojena sta klasu idealna za percepciju dubine. Ova boja naočara za sunce je takođe popularan izbor za zimske sportove jer nudi odličan kontrast na beloj pozadini.

Pored toga, ova boja može biti od koristi ljudima sa osetljivošću na svetlost ili određenim stanjima koja su povezana sa očima, pružajući umirujući efekat i smanjujući naprezanje očiju.

Siva

Sive naočare za sunce pružaju neutralnu percepciju boja i smanjuju ukupnu osvetljenost bez izobličenja boje.

Svestrane su i pogodne za različite situacije, što ih čini idealnim za svakodnevno nošenje. Na jakom suncu, minimiziraju odsjaj i zamor očiju i pružaju udobnost očima.

Nosite ih za aktivnosti na otvorenom poput trčanja, vožnje bicikla ili tokom vožnje.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR