Važno je napomenuti da dijeta ne isključuje ugljene hidrate u celini, već ih ima u manjoj količini i to uglavnom u obliku složenih ugljenih hidrata. 
Ugljeni hidrati koje unosimo u naše telo razlažu se na jednostavne šećere i odlaze u krvotok, podižući nivo šećera u krvi. Ovaj proces ujedno podiže i nivo insulina koji luči pankreas. Ako telo proizvodi previše insulina, višak hranljivih materija i šećera skladišti se u masnim ćelijama. 
  
Koje namirnice imaju malo ugljenih hidrata? 
Meso – najbolje je konzumirati meso životinja koje se hrane travom. Svinjsko, pileće, goveđe, ovčeće, ćureće i meso divljači. 
Riba – losos, pastrmka ili bakalar najbolji su izbor, međutim možete jesti i druge vrste. Birajte divlju ribu pre nego ribu iz mrestilišta. 
Jaja – Lako zasite, a imaju malo kalorija i puno proteina. 
Povrće – Spanać, blitva, brokoli, karfiol, kelj, kupus i obratite pažnju na to da bude sveže. 
Voće – Jedite uglavno jabuke, kruške, pomorandže, jagode, maline i borovnice 
Takođe,  orašasti plodovi su dozvoljeni, kao i mleko i mlečne masti i ulja, voda, kafa i čaj. 
 
Šta treba izbegavati? 
Šećeri – Namirnice pune šećera morate izbegavati, kao što su sladoledi, kolači, zaslađena pića. 
Žitarice – Pšenica, spelta, raž, ječam. 
Testenine – hleb, peciva, testenine, naročito od belog brašna. 
Trans masti i sva biljna ulja koja imaju visok procenat omega-6 masnih kiselina: margarin, sojino ulje, suncokretovo ulje, kukuruzno ulje i slično. 
 
Dijetu možete pratiti na tri načina :
Kao stroga dijeta koja uključuje 0-20g ugljenih hidrata dnevno. 
Umerena ishrana – 20-50g ugljenih hidrata 
Sloboda dijeta – podrazumeva 50-100 g ugljenih hidrata dnevno 
 
Prvi dan 
Doručak – omlet sa jajima i svežom salatom 
Ručak – meso sa roštilja i salata 
Večera – losos u maslinovom ulju i povrće 
 
Drugi dan 
Doručak  slanina sa jajima 
Ručak – hamburger sa povrćem, bez hleba 
Večera – jogurt sa šakom bobičastog voća i badema 
 
Treći dan 
Doručak – omlet sa povrćem 
Ručak – salata od morskih plodova 
Večera – meso sa roštilja sa povrćem 
 
Četvrti dan 
Doručak – omlet sa povrćem 
Ručak – kuvano povrće i parče ćuretine 
Večera – goveđi biftek i sveža salata 
 
Peti dan 
Doručak – jaja sa sirom 
Ručak – pečeni batak sa malo maslinovog ulja 
Večera – prženi komadi svinjetine sa povrćem 
 
Šesti dan 
Doručak – kuvana jaja i sveža salata 
Ručak – jogurt sa šakom bobičastog voća i šakom oraha 
Večera – ćufte i kuvano povrće 
 
Sedmi dan  
Doručak – jaja sa slaninom i salatom 
Ručak – spanać i pileće belo meso 
Večera – goveđi biftek i salata 
 
Dijeta   bez ugljenih hidrata pokazuje brze rezultate. Prvo ćete iz tela izbaciti višak vode, a zatim će i masne naslaga početi da se tope
	 
      
    
    
        
    VIDEO