Zamrzavanje mesa, voća, povrća i drugih namirnica može biti korisno, ali neophodno je poznavati pravila o tome, koliko koja namirnica može bezbedno da se drži u zamrzivaču, i kada počinje da gubi na kvalitetu.
Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni tamo ne može da stoji čitavu večnost.
Ako je termički obrađeno i pravilno skladišteno, može da bude zamrznuto 2 do 3 meseca i ukus se neće toliko jako menjati jer je deo vlažnosti već izgubljen tokom kuvanja.
Sirovo mleveno meso u zamrzivaču se može čuvati tri do četiri meseca. Važno je, naravno, i kako je pripremljeno.
U originalnom pakovanju može stajati do 2 nedelje, a ako planirate da ga držite duže od toga, bilo bi dobro da to pakovanje omotate folijom ili ga stavite u kesu za zamrzavanje, piše Informer.
Portal Glas-javnosti.rs koristi kolačiće i Google analitiku zarad merenja i prilagodjavanja reklama vama, korisnicima. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo specijalno prilagodjeno Vama. Više pročitajte ovde.