Glas Javnosti

Jović solidan, ali Boston ipak razbio Majami

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Majamija poraženi su u prvom meču prve runde plej-ofa od Bostona rezultatom 114:94 (26:21, 34:24, 31:14, 35:23) . Nikola Jović, srpski košarkaš, imao je solidan meč, ali i on i saigrači bili su daleko od toga da zaprete protivničkoj ekipi.

Među starterima Majamija se našao i Nikola Jović, ali niko nije uspevao da u prva tri minuta zaustavi nalet Seltiksa koji su utakmicu otvorili serijom 14:0. Najavili su tako Hitsima šta ih čeka.

Polako se budio Majami, ali je Boston diktirao ritam, naročito je dominantan bio Sem Hauser koji je u drugoj deonici ubacio čak četiri trojke. Stizali su odgovori Majamija, ali prednost koju su imali košarkaški Bostona bila je ubedljiva.

Sjajni Nikola Jović tokom treće deonice ubacio je dve trojke, a pored postignutih 10 poena već je imao i šest skokova. To je ujedno i bilo sve od srpskog košarkaša što je uspeo da prikaže u prvom duelu Hitsa i Seltiksa.

Ovo je ujedno bio i Jovićev prvi plej-of meč u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a na parketu je proveo 26 minuta.

Majami je potpuno potonuo i osim Jovićevih šest Hitsi su za celu treću deonicu postigli još osam, odnosno ukupno samo 14 poena.

Nadoknadili su to u poslednjoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno da se povrate i zakomplikuju meč jer je Boston gazio ka pobedi.

Najzaslužniji za to bio je Tejtum sa tripl-dabl učinkom odnosno 23 poena, deset skokova, deset asistencija, a na drugoj strani najbolji učinak imao je Bam Adebajo sa 24 poena, šest skokova i tri asistencije.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR