Glas Javnosti

Kreni-Promeni: „USTAVNI SUD RADI ZA RIO TINTO, evo koje sudije će odlučivati“

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ustavni sud donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko leto kako bi prošla bez pobune javnosti, navode u pokretu Kreni-Promeni.

Ustavni sud je 11. jula zakazao sednicu na kojoj će usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar čime će se vratiti stvari u stanje pre blokada, saopšteno je iz pokreta Kreni-Promeni.

Dodaju da „Ustavni sud donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko leto kako bi prošla bez pobune javnosti“.


– Vlada (Ana Brnabić) je namerno Prostorni plan Jadar ukinula na neispravan način kako bi omogućila Rio Tintu da sa Ustavnim sudom odigra dupli pas, što smo najavili 22. januara 2022. godine – ocenjuju u Pokretu.

Ustavni sud inače već drugu godinu za redom nije odlučio o ustavnoj žalbi Kreni - Promeni zbog toga što Narodna skupština nije stavila na glasanje Narodnu inicijativu o zabrani ekspolatacije bora i litijuma, podsetili su iz pokreta Kreni-Promeni i objavili link na kome se, kako su naveli, nalaze imena sudija koji će odlučivati o ovom predmetu.


– Vizija Srbije nije rudarska kolonija iz koje odlazi 10.000 mladih i obrazovanih godišnje, već dostojanstvena zemlja u kojoj se mladi vraćaju. Bez obzira na političke i ideološke razlike svi moraju stati uz narod koji hoće da rasele sa njihove zemlje i uz naučnike koji činjenicama brane Srbiju. Srbija nije na prodaju – poručio je nedavno Savo Manojlović, direktor kampanja Kreni-Promeni, povodom najave o kopanju litijuma u Srbiji.

Glas javnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR