Glas Javnosti

SRPSKI SIMBOLI NA KOSOVU NESTAJU, A VUČIĆ PEČE PALAČINKE! (VIDEO, FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučić pekao palačinke.

U istom danu kada je uklonjen grb Republike Srbije i logo njenog Privremenog organa za Kosovsku Mitrovicu, te umesto njih postavljeni kosovski simboli, predsednik Srbije je u svom „privremenom nastanjenju“ – u vojnoj kasarni u Loznici, pravio palačinke vojnicima.

Prošlonedeljna akcija tzv. kosovske policije na Severu Kosova i Metohije rezultirala je zatvaranjem novih institucija Srbije.

Od petka, kada je realizovana, pa sve do danas, ispred ovih objekata su uklanjani simboli i zastave države Srbije, kao i nazivi institucija.

Njih su zamenile nove zastave – kosovske i nove table – na kojima piše da su to sada kosovske institucije.


(Foto: Instagram)

Nakon što su još početkom nedelje postavljene nove table ispred jedne od ovih institucija –  Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, danas su grbovi Republike Srbije i opštine Kosovska Mitrovica prelepljeni su grbom Kosova ispred objekta, a nešto kasnije postavljena je i kosovska zastava.

Time je uklonjen i poslednji simbol države Srbije sa tog mesta.

Hoću, ali mi ne dozvoljavaju

U isto vreme, predsednik Srbije je obilazio radove na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš, odakle je i poručio da bi sutra otišao na Kosovo, ali da mu to ne dozvoljavaju Priština i međunarodna zajednica.

Kazao je i da je tužan zbog zatvaranja institucija, tj. zbog toga što vidi da „neko ne želi mir“, ali i da je siguran u opstanak „najvažnijih“ srpskih institucija – prosvetnih i zdravstvenih.

„Rade, i zdravstvo i školstvo. Pokušavaju da ugase sve drugo. Ne sumnjam da će probati sve, ali sam siguran da neće uspeti“, kazao je.


Skidanje srpskih simbila (Foto: Printskrin Kosovo onlajn)

„Gde se kupaš“


Zatim se uputio ka Loznici, ka gradu na čijoj teritoriji je planirano da se otvori rudnik litijuma, te je najavio da će u vojnoj kasarni provesti više dana.


Odmah se pohvalio smeštajem. U video objavi na Instagramu obavestio je javnost gde će da se kupa, spava i radi.

„Narednih nekoliko dana provešću u Podrinju. Smeštaj mi je izuzetan, ali nas čeka mnogo važnih zadataka i stvari koje moramo da uradimo za naš narod u ovom delu Srbije“, poručio je srpski predsednik.

Palačinke

Par sati kasnije Vučić se oglasio sa još jednom objavom, takođe iz kasarne.


„Sećam se svojih vojničkih dana, kao i večite želje da u kantini imamo palačinke“, obavestio je javnost srpski predsednik.

U videu objavljenom na Instragramu, uz dramatičnu muziku, Vučić je u kuhinji kasarane pokušavao da okrene palačinke. Potom ih je podelio vojnicima u kantini.

„Sad je došlo vreme da tu želju ispunim našim vojnicima. Mada, u onim mojim starim tiganjima uvek mi je uspevalo, a ovde ništa. Bolje da ostavim i da poslužim vojnike, to mi barem ide. Momci, izvolite!“, dodao je Vučić u objavi na Instagramu.




Glas javnosti/KoSSev

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Sali u 05.09.2024 13:33:06 h
     0 
Zavrsio je on svoj posao.