Sastojci:
– 250 g zelene boranije
– 4 manja krompira
– 1 kašičica svežeg timijana
– 1 kaščica narendane kore limuna
– semenke susama
– so
– maslinovo ulje
Priprema:
Krompire dobro operite i skuvajte ih u ljusci. Ostavite ih da se prohlade, a zatim ih oljuštite i propasirajte.
Boraniju očistite, operite i kuvajte na pari deset minuta. Zatim ih isecite, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte par minuta.
Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu.
Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaki u semenke susama (semenke po želji prvo malo popržite u suvom tiganju).
Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem, i zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Okrenite ih na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju sa obe strane.
Poslužite ih tople.
Prijatno!
Glas javnosti/ N01S